4Říj/160

37. SVK Rally Příbram 2016

IMG_6194O prvním říjnovém víkendu se uskutečnil závěrečný podnik Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, kterým byla 37. SVK Rally Příbram. Soutěže se účastnilo přes 130 posádek, dohromady se soutěžícími v rámci mistrovství republiky historických automobilů a jízdy pravidelnosti. Počasí slibovalo v sobotu hezky, ale v průběhu neděle se vydatně rozpršelo a zamíchalo to celkovým pořadím. Václav Pech se svým Porsche je po oba dny velmi rychle a po první sobotní etapě s mírným náskokem vedl, Vedení si držel i v první sekci nedělní etapy. Bohužel se zhoršením počasí přišla voda na mlýn jeho soupeřům se čtyřkolkami. Zejména pak Janu Dohnalovi s Focusem WRC. Během poslední sekce rychlostních zkoušek, které byli skrápěny deštěm, se Dohnalovi podařilo dostat před Pecha a nakonec s náskokem 26 vteřin zvítězit.

Na třetím místě dokončil soutěž Vojtěch Štajf s Fabií R5. Který porazil Jana Černého o necelých 22 sekund. Páté místo obsadil Martin Vlček s Fiestou R5, který předváděl divácky atraktivní průjezdy. Produkční vozy vyhrál Szeja s Imprezou Sti před Martinem Březíkem, který se už na Barumce stal mistrem republiky v produkčních vozech.

Ve Dvoukolkám byl na nejlepší cestě k zisku titulu mistra ve 2WD Vašek Dunovský, ale v RZ11 se mu střihly štefty na levém předním kole a v Dublovicích poblíž známého skoku musel odstoupit. Titul tedy zůstal v rukou Martina Kočiho. Prvenství ve 2WD v Příbrami tedy připadlo Marešovi, který je letos juniorským mistrem, druhý dokončil Lunga, pro nějž šlo na závěr roku o vylepšení dosavadního maxima s Peugeotem ze Šumavy. Bronzovou dvoukolku dovezl do cíle Pospíšilík, čtvrtý dokončil Surovič, pro nějž šlo o nejlepší výsledek ve třídě v kariéře. Pátou nejrychlejší dvoukolku dovezl Barčák, který po havárii na Barumce dorazil v Příbrami do cíle bez potíží.

 

Rally Příbram 2016 – pořadí v cíli
1. Dohnal Jan – Ernst Michal Ford Focus RS WRC '06 1:16:45,9
2 Pech jun. Václav – Uhel Petr Porsche 997 GT3 RS 3.6 +26,1
3. Štajf Vojtěch – Rajnoha František Škoda Fabia R5 +1:18,7
4. Černý Jan – Černohorský jun. Petr Škoda Fabia R5 +1:40,0
5. Vlček Martin – Žáková Jindřiška Ford Fiesta R5 +4:20,4
5. Trojan jun. Karel – Chlup Petr Škoda Fabia R5 +5:01,0
6. Szeja Jarosław – Szeja Marcin Subaru Impreza STi +5:18,1
8. Sýkora Jan – Palivec Štěpán Mitsubishi Lancer Evo IX R4 +5:38,2
7. Březík Martin – Omelka Marek Mitsubishi Lancer Evo IX +5:49,8
10. Tomek David – Zeman Marek Škoda Fabia S2000 +6:20,8

Komentáře (0) Trackbacks (0)

Ještě žádný komentář.


Komentář

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ještě žádné trackbacky.