9Dub/170

XXIII. Ageus rallysprint 2017

 

Po dvouleté pauze se vrátil populární rallysprint, konající se v okolí Slušovic a Vizovic. Tentokrát s novým názvem Ageus Rallysprint. Závod byl úvodním podnikem letošního šestidílného seriálu RI OKNA Rallysprint série 2017. Přihlásilo se 88 posádek, které bojovaly na osmi rychlostních zkouškách na čtyřech úsecích. Soutěžící začínali po deváté ráno na RZ Zádveřice, pokračovali na Kameňák, Kopnou a končili na RZ Hvozdná. Po obědě pak vyrazily posádky a druhé kolo těchto RZ.

 

Už na páteční podvečerní testovací rychlostní zkoušce se posádky přesvědčily, že letošní ročník Ageus rallysprintu bude velmi těžký. Náročné RZ a proměnlivé počasí provázely celý závod. Ranní RZ Zádveřice absolvovali závodníci ještě bez větších obtíží, ale na Kameňáku už z důvodu havárie několik posádek odstoupilo. Na této rychlostní zkoušce hustě a vytrvale pršelo a na trať se tak dostalo hodně bláta. Jiná už byla RZ Hvozdná, kde před startem jen poprchalo, trať rychle oschla a byla tak hodně rychlá.

 

Nejlépe se s nástrahami celé soutěže popasoval již potřetí za sebou domácí Tomáš Kostka s vozem Škoda Fabia R5, který tak zkompletoval svůj hattrick. Druhou příčku nakonec udržel s těsným náskokem dvou vteřin Jaromír Tarabus před třetím Martinem Vlčkem (oba Ford Fiesta R5). Čtvrtou příčku obsadil také domácí závodník Antonín Tlusťák. Pátý dojel Slovák Melichárek. Na šestém místě přivezl do cíle první produkční vůz Martin Březík na Mitsubishi Lancer EVO IX se skoro minutovým náskokem na druhého ve třídě, kterým byl Jan Jelínek s další EVO IX a třetího Pavla Ševčíka se Subaru Imreza STi.

Klasifikaci rallysprint serie ovládl Egon Smékal s Citroenem DS3 R3T Maxi před Jozefem Zimmermannem s vozem Renault Clio R3. Na třetím místě dokončil soutěž

Karel Kupec s Ondrou Krajčou na voze Opel Adam R2.

 

Ageus Rallysprint 2017

  • Kostka Tomáš - Kučera Ladislav Škoda Fabia R5 40:29,0
  • Tarabus Jaromír - Trunkát Daniel Ford Fiesta R5 +24,8
  • Vlček Martin - Žáková Jindřiška Ford Fiesta R5 +26,8
  • Tlusťák Antonín - Vybíral Ivo Škoda Fabia R5 +1:14,5
  • Melichárek Jaroslav - Melichárek Erik Škoda Fabia R5 +1:46,9
  • Březík Martin - Omelka Marek Mitsubishi Lancer Evo IX +2:01,8
  • Jelínek Jan - Ingr PetrMitsubishi Lancer Evo IX +2:55,9
  • Ševčík Pavel - Vajdák Luděk Subaru Impreza STi +2:59,5
  • Firla Lumír - Jůrka Zdeněk Mitsubishi Lancer Evo IX +3:54,8
  • Smékal Egon - Němcová Petra Citroën DS3 R3T Max +4:18,1

Komentáře (0) Trackbacks (0)

Ještě žádný komentář.


Komentář

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ještě žádné trackbacky.