29Říj/180

XV. Partr Rally Vsetín 2018

Závěrečným podnikem Rallysprint série i Poháru 2+ byla již tradičně XV. Partr Rally Vsetín. Těžké podzimní podmínky společně s náročností sedmi rychlostních zkoušek na třech úsecích v okolí Vsetína náležitě prověříly početné startovní pole.

Dopolední sekce byla ještě na osichající trati, odpoledne však přišel déšť a podmínky na tratích posledních dvou RZ byly velmi obtížné. Nejlépe se s tratí popasoval polský jezdec Grzegorz Grzyb, který zvítězil a obhájil loňské vítězství. Na stupně vítězů jej doprovodili Jaroslav Melichárek s Fiestou WRC a Tomáš Pospíšilík s Fabií R5.

Grzegorz Grzyb vyhrál stylem start-cíl, jednoduché to ale rozhodně neměl. Největším soupeřem byl Jaroslav Melichárek, který po čase opět usedl do vozu Ford Fiesta RS WRC a naplno využil kvalit svého vozu. S postupujícími kilometry se přibližoval vedoucímu Grzybovi, s příchodem deště však zpomalil a na svého polského soupeře nestačil.

O třetí příčku na stupních vítězů a zároveň o pozici nejrychlejšího Čecha bojovali tři piloti. Nakonec byl nejrychlejší Tomáš Pospíšilík, který tak dosáhl poprvé v rallyové kariéře na stupně vítězů v absolutním pořadí. Čtvrtého Martina Březíka porazil o necelých šest vteřin, pátý Martin Vlček ztratil v poslední sekci špatnou volbou pneumatik. Až sedmý dojel Roman Odložilík, i to mu stačilo k vítězství v letošním Poháru 2+.

Rallysprint sérii opět celkem suverénně kraloval Petr Semerád, i přes jeden výlet mimo trať. Zato o druhé místo byl napínavý souboj, který rozhodla až poslední rychlostní zkouška a poražený retardér v podání Lukáše Nekvapila. Díky tomuto incidentu se před něj dostali Michal Horák i Marcel Svačina.

V rámci historiků se tentokrát sešlo početně slabší pole, řada nehod na posledních soutěžích pole řádně prosela. Vítězem se opět stal suverén letošní sezóny Vlastimil Neumann. Až na poslední zkoušce se vyhoupl na druhou příčku Jan Frei premiérově startující s Ladou VFTS. Se stejným vozem držel až do závěru druhou příčku Martin Černý, špatný čas na posledním testu znamenal pokles na bramborovou příčku nejen za Freie, ale i třetího Petra Jurečku. Na pátém místě dojel francouzský host Stéphane Scellier s Opelem Kadett Gsi.

XV. Partr Rally Vsetín 2018 byla pěknou tečkou za letošní sezonou, teď se posádky mohou těšit na volné podniky, jako Setkání místrů v Sosnové 10-11.11, Pražský rallysprint 1.12. a Mikulášskou rally ve Slušovicích 8.12.

Komentáře (0) Trackbacks (0)

Ještě žádný komentář.


Komentář

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ještě žádné trackbacky.