3Čvn/190

XXVII. Rally Vyškov 2019

Domácí šampionát Rallysprint série i Poháru 2+ po delší přestávce konečně pokračuje svým druhým podnikem, kterým byla XXVII. Rally Vyškov, která se opět uskutečnila na tradičních rychlostních zkouškách na východ od moravské metropole.

Úctyhodných 111 soudobých a historických vozů se sešlo na startu druhého letošního sprintu ve Vyškově. Téměř raritou je skutečnost, že z přihlášených soudobých posádek se vůbec nikdo neomluvil.
Od startu celkem suverénně kraloval Jaromír Tarabus, který po vteřinkách ujížděl svým soupeřům a zaslouženě si připsal prvenství v druhé letošní soutěži v Rallysprint sérii a Poháru 2+. V rámci RSS byl po tuhém souboji nejrychlejší Tomáš Knápek.


Podobně suverénní byl i druhý Roman Odložilík, do souboje o bronz nakonec zasáhly i penalizace za retardéry. Poslední stupínek na podiu uzmul Martin Vlček před Patrikem Rujbrem a Janem Jelínkem.
Zato Rallysprint série přinesla hodně napínavou podívanou, když si to nejlepší čtveřice rozdávala o každou desetinu vteřiny, každý z těchto pilotů dokázal vyhrát alespoň jednu RZ. Nakonec byl nejšťastnější Tomáš Knápek, který až v závěrečném testu přeskočil druhého Lukáše Nekvapila o pouhé 0,9 vteřiny. Bronz bral se čtyř vteřinovou ztrátou Adam Březík, který nechal spoustu času v úvodní zkoušce. Po penalizaci za pozdní příjezd do ČK 3 vypadl ze souboje o čelo Michal Horák, který si i tak dojel bezpečně pro body za čtvrté místo.


Zato v historických vozech to bylo doslova Waterloo. Již před startem se omluvili domácí Petr Jurečka a jako již téměř pravidelně i Zdeněk Vrátníček, do soutěže neodstartoval ani Martin Černý. Hned od prvních kilometrů úvodní zkoušky se začaly sypat vozy většiny účastníků, do cíle jich nakonec dojelo pouhých sedm. Zvítězil Vlastimil Neumann před Liborem Kotrmonem, k němuž se na sedadlo spolujezdce vrátil Jan Krečman. Bronz vybojoval Vratislav Hýbner.
Rallysprint série a Pohár 2+ budou pokračovat ve druhé polovině července v Pačejově.

Komentáře (0) Trackbacks (0)

Ještě žádný komentář.


Komentář

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ještě žádné trackbacky.