5Čvc/170

44. Rally Bohemia 2017

První červencový víkend v okolí Mladé Boleslavi a Liberecka probíhal 44. ročník Rally Bohemia, který již po páté v řadě za sebou ovládla posádka Jan Kopecký a Pavel Dresler z tovární Škodou Fabia R5. Tímto vítězství se stali v předstihu Mistry České republiky v rally pro rok 2017. Jan Kopecký je se sedmy vítězstvími neúspěšnějším jezdcem historie Rally Bohemia. Překonal tak Romana Krestu, který zde v minulosti zvítězil šestkrát.

Druhou příčku absolutně obsadil již tradičně v této sezoně Václav Pech s Fordem Fiesta R5. Na vítěze ztratil minutu a devět vteřin. Na třetím místě dokončil rally Bohemia Jan Černý s Fabia R5, který v průběhu druhé etapy odrážel útok  bratrů Szejovich s Fiestou R5. Na páté příčce dokončil soutěž Roman Kresta s Fabii R5. Kresta zajel i jeden nejrychlejší čas na rychlostní zkoušce. Šestý absolutně dokončil Miroslav Jakeš. V poslední sekci se dostali před Štěpána Vojtěcha s Peugeotem 206 WRC. Osmé místo  po napínavém souboji bral Vojtěch Štajf s Fabií R5,  na Jaromíra Tarabuse zůstalo deváté místo absolutně a elitní desítku uzavíral Jan Sýkora s Fabií R5. 

Třída 3 produkčních automobilů vyhrál Martin Březík s Lancer EVO IX. Vítězství mu nakonec „daroval“ Václav Kopáček, protože vinou technické závady na elektronice odstoupil. Druhou příčku získal Jakub Čapka a třetí Jarda Pešl, oba Lancer EVO IX.

Dvoukolky vyhrál Filip Mareš, dýchal mu však po celou dobu soutěže na záda Simon Wagner z Rakouska, oba Peugeot 208 R2. Na bronzovou příčku se až na poslední RZ dostal Karel Kupec s Opelem Adam R2.

 

Výsledky rally Bohemia 2017

Komentáře (0) Trackbacks (0)

Ještě žádný komentář.


Komentář

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ještě žádné trackbacky.