16Dub/180

2. CZECH DRIVE 2018

V sobotu, 14. dubna 2018, byl ve Zlíně úderem desáté hodiny zahájen 2. ročník výstavy automobilů a motocyklů pod názvem CZECH DRIVE. Akce s podtextem „Autosalon pod širým nebem“ proběhla poprvé na třech místech. Hlavní program výstavy se uskutečnil v parku Svobody kolem zlínského zámku a na náměstí Míru před radnicí, kde mohli diváci vidět především aktivní ukázky záchranného systému a v Obchodním a zábavním centru Zlaté jablko byl připraven zajímavý doprovodný program.

V rozlehlém parku Svobody u zlínského zámku byl pro návštěvníky výstavy soudobých a historických vozidel připraven od 10 do 18 hodin rovněž zajímavý program pro rodiny s dětmi. Děti se mohly zapojit do zajímavého programu po vzoru pohádkového lesa prostřednictvím třinácti jednotlivých stanovišť, kde plnily různé úkoly a získávaly hodnotné ceny, o které se losovalo. K dispozici byli i závodníci rally k rozhovorům a autogramiádám, které letos byly hned dvě, a to ve 12 a v 15 hodin. V pravé poledne rozdali podpisy svým fanouškům Jaromír Tarabus, Miroslav Jakeš, Tomáš Pospíšilík, Jan Jelínek, Daniel Zpěvák a další. V 15 hodin potom Tomáš Kostka, Martin Březík, autokrosový jezdec Martin Samohýl atd.

Zatímco při loňské premiéře bylo k vidění 135 motoristických exponátů, letos jich bylo celkem 186! Připraveno bylo 141 automobilů včetně soutěžního vozu Škoda Fabia R5 pětinásobného vítěze barumky Jana Kopeckého, nechyběla špičková soutěžní technika v podobě vozu Ford Fiesta RS WRC Martina Prokopa. Dále diváci viděli 31 motocyklů, 11 kamionů, jeden autobus, trolejbus a letos premiérově i větroň.

Na náměstí Míru probíhaly především ukázky záchranných složek. Hasiči a záchranáři zdravotnické záchranné služby spolupracují při záchranných pracích u dopravních nehod nebo mimořádných událostí a ukázky jejich zásahů.

Podstatná část plochy na náměstí byla vymezena pro dopravní hřiště BESIPU v rámci dopravní výchovy dětí, která slouží ke zvyšování bezpečnosti dětí na komunikacích. V Obchodním a zábavním centru Zlaté jablko ve Zlíně se návštěvníci mohli těšit, v rámci motoristického svátku jara, na záchranné vozidlo BMW i3 se zdravotníkem, dětskou dráhu a interaktivní tabuli BESIP, prodejní stánek Barum Czech Rally Zlín a další program.

Komentáře (0) Trackbacks (0)

Ještě žádný komentář.


Komentář

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ještě žádné trackbacky.