20Čvn/170

MMČR Autokross Přerov 2017

 

V termínu  17 a 18. Června se v přerovské rokli konal další podnik mezinárodního Mistrovství České republiky v Autokrossu. Sobotní ten byl ve znamení tréninkových jízd a první série rozjížděk. Nebyla však šťastná pro několik pilotů, kteří měli v průběhu tohoto dne havárie. Nejhůře dopadla bugy, s kterou její pilot předvedl na Mamutím skoku kolostřešní kombinaci. Po ošetření v nemocnici se vrátil zpět na závodiště, ale jeho stroj dopadl hůře.

 V neděli byly na programu další rozjížďky a pak semifinále a finále ze kterého zde máme to nejzajímavější díky zpravodajství serveru AUTOKROSAŘ.cz V neděli byl krásný letní den a na závodiště se přišlo podívat několik stovek příznivců tohoto motoristického sportu.

 Pojďme si tedy zrekapitulovat  jak to v Přerově tento rok dopadlo. 

Superbuggy

 Velice dramatické finále pro sebe urval  Jakub Kubíček, druhý dojel po souboji s Radkem Jordákem, Vladislav Štětina a na třetím místě protnul cílovou fotobuňku Radek Jordák. Na dalších místech byli klasifikování. David Horák, Lukáš Kořínek, Tomáš Havránek, Janoušek Pavel, Sekerka Zdeněk, Hošek Jaroslav a Roman Keřka.

 Buggy 1600

 Stylem start – cíl zvítězil Milan Vaněk, který je v letošní sezóně, pokud mu funguje technika velice rychlý. Druhý dojel Petr Nikodém a na třetím místě byl klasifkovaný Pavel Tulach. Jirka Svoboda byl klasifikován na čtvrtém místě

 Junior Buggy

 Z pole position vystartoval nejlépe Martin Kadlečík, který zvítězil stylem start-cíl. Na druhém místě dojel finálovou jízdu  Jakub Novotný a na třetím místě dokončil Samuel Peták.  Na nepopulárním čtvrtém místě byl klasifikován Filip Hartman.

 TAX

 Z pole position startoval Martin Samohýl a plně ho využil. Od startu odjel jako první a jako první i spatřil šachovnicovou vlajku. Druhý dokončil závod  Pavel Svoboda a pro třetí místo si dojel Dušan Horčička. Další v pořadí byli: Bořivoj Kořínek, Brožek Jan, Fučík Aleš – který dělal hodiny, Jirka Bret. Kostroun František,  Svoboda Martin a Zívr Lubor.

 D6

 Finálovou jízdu ovládl Tomáš Jánoš před Miroslavem Bodanským a Milanem Purmou. Čtvrtý dojel Petr Maršálek a další místa byla:  Antony Zdeněk, Martin Kopena, Senegacnik Dominik, Matějka Jiří a Radek Stavěl.  Milan Zákoutský závod nedokončil.

 Kartcross

 Vítězí Jan Kuneš, Petr Doležal druhý a třetí Sláva Ducháček. Další pořadí: Tomáš Gomzjakov, Jiří Havelka, Benda David, Benda Michal, Michal Pihávek, Jiří Gotz, Roubíček Jan, Hartych Ondřej, Rakovec Matija, Rigo Martin, Rigo Tomáš.

 RB160

 Jan Matějka nedal nikomu ze svých soupeřů šanci a vyhrál finálovou jízdu před Petrem Bílkem a Václavem Sudou. Na čtvrtém místě dokončil závod Matěj Ouředníček, pátém Sebastian Mihulka a svůj první start proměnil Ladislav Hanák ml., v šesté místo.

 RB125

Barbora Čepková ovládla finálovou jízdu stylem start-cíl. Jako druhý protnul cílovou šachovnici Stanislav Brousek a třetí místo vybojovala Monta Henilane. Další pořadí je: Horniakova Lea, Svobodová Kristýna, Svoboda Lukáš,  Matějka Jiří ml., Ždimera Albert, Pytlounová Eliška a Sulek Tomáš, který závod nedokončil.

 RB 250

 I přesto, že měl poleposition Viktor Vítek, nepodařilo se mu dostat se ani na bednu. Z vítězství ve finále se raduje Václav Kindl, druhé místo vybojoval Daniel Pytloun a z třetího místa se raduje Dominik Starosta. Za touto trojicí je následující pořadí: Tomáš Štuksa, Milan Vejmola, Robert Vítek, Tomáš Svoboda, Martin Vaculík, a závod nedokončil Arnošt Florian.

 

Komentáře (0) Trackbacks (0)

Ještě žádný komentář.


Komentář

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ještě žádné trackbacky.